'אנונימוס' ומלחמתו ב'מדינה האסלאמית'
פעילים המזוהים עם 'אנונימוס' פועלים לסרוגין מזה זמן מה נגד הפעילות המקוונת של 'המדינה האסלאמית', זאת כמענה הן למסעות ההרג והן לאידאולוגיה של תופעה טרוריסטית זו.
פעילות זו החלה כבר ביוני 2014, אולם בשל העובדה כי 'המדינה האסלאמית' אינה מדינה ממשית בעלת מערכות מחשב ותקשורת, צבא מתוקשב, או תשתיות קריטיות, אלא בעלת פעילות אינטרנטית מסויימת, הרי שלא ניתן להלחם בכך בצורה המקוונת הרגילה של פריצה והדלפה מאתרי ממשל או פעילות להשבתתם, כפי שפועל 'אנונימוס' נגד מדינות וארגונים שונים לאורך השנים ובכלל זה נגד ישראל.
לפיכך ניתן לזהות פעילות של 'אנונימוס' בשני צירים במסגרת זו;
המדינות הנחשבות כתומכות ב'מדינה האסלאמית' והמסייעות לה – ביוני 2014 הופץ סרטון במסגרת מבצע OpNo2ISIS ובו הוגדרו יעדי התקיפה תורכיה, קטאר וערב הסעודית, תוך איום לפגוע באתרים ממשלתיים של אלו. בספטמבר אותה השנה פורסם ראיון לכאורה עם פעיל 'אנונימוס' ברשת הטלביזיה France 24 ובו אזהרה נוספת למדינות כי אם ימשיכו לתמוך ב'מדינה האסלאמית', יאלצו פעילים אלו "להרוס את תשתיתן הוירטואלית".
הפעילות המקוונת המיוחסת ל'מדינה האסלאמית' – ציר פעילות נוסף הוא של נסיונות להשבתת הפעילות המקוונת של 'המדינה האסלאמית', הואיל וזהו ערוץ הפעילות התקשורתית היחיד שלה והדרך כמעט היחידה לפגוע בפעילות הארגון שלא בדרך פיזית. זאת במבצע מהעת האחרונה בשם OpISIS, אשר במסגרתו פורסמו רשימות רבות של חשבונות טוויטר המיוחסים ל'מדינה האסלאמית' לשם מעקב והשבתה.
רשימה אחת ובה טענה ל-1012 חשבונות טוויטר, אחרת ובה למעלה מ-900 חשבונות תוך בקשה להסרתם ורשימה נוספת שהתפרסמה שבוע לאחר מכן ובה טענה ל-124 חשבונות טוויטר. הגדיל לעשות @AwayKuffr אשר פרסם רשימה ובה 2,484 חשבונות טוויטר לחסימה, תוך הפניה לעמוד ובו אפשרות לפעול לחסימת החשבונות.
רשימה נוספת מהפעילות המקוונת של 'המדינה האסלאמית' כוללת פניה ישירה לפעילי 'המדינה האסלאמית' בטענה כי אלו אינם מוסלמים וכי פעילי 'אנונימוס' ירדפו אותם, יפילו את חשבונותיהם ויחשפו את זהותם, כמו גם פרסום רשימה נוספת בשפה הגרמנית.
זאת לצד הפצת סרטוני וידאו ובהם פניה ל'מדינה האסלאמית', האחד מה-6 בפברואר;
והאחר שפורסם ארבעה ימים מאוחר יותר;
ואף טענה להפלת אתרים המזוהים עם הארגון. פעילות אשר זכתה לסיקור תקשורתי באתרים מקצועיים וחדשותיים.
מנגד, פורסמו טענות לפיהן מבצע OpISIS זה אינו אלא זיוף;
How many time you fucktards?! #OpISIS is as fake as the concept of ISIS.
— Anonymous N. Ireland (@NI_Anonymous_) February 21, 2015
פעילות זו ממחישה לא רק את עוצמתם של האינטרנט והרשתות החברתיות להפצת כל מידע באשר הוא, אלא את היותם כלים אידאליים להפצת מסרים עבור ארגונים הנעדרים כל יכולת טכנולוגית. מצב דברים זה מאפשר לארגון דוגמת 'המדינה האסלאמית' להפיץ מסרי מלל, תמונה ווידאו הן לשם גיוס תומכים, פעילים וכספים והן לשם יצירת טרור ופחד בקרב אויביהם השונים, וזאת ללא כל צורך בתשתית טכנולוגית וכמעט ללא אפשרות למנוע את הפקת התכנים והפצתם ברחבי העולם. זו אכן הברכה לצד הקללה שבטכנולוגיה המודרנית בכלל, וזו האינטרנטית בפרט.